Informatie Bamboe servies 8Pandas

  • Beschrijving

Hoe gemakkelijk worden niet allerlei plastic producten gebruikt die uiteindelijk niet hergebruikt worden en in de natuur komen als zwerfvuil. De productie en consumptie van plastic is enorm: op wereldschaal ca. 250 miljoen ton per jaar. Dat afval degradeert vervolgens tot fragmenten en deeltjes, die door stromingen en stormen wereldwijd worden verspreid.
Nu is er een alternatief: 100% natuurlijke bamboeproducten.
Bamboe is “hot” en de toepassingsmogelijkheden zijn legio. Bamboe als constructiemateriaal waar je tafels, stoelen en zelfs huizen van kan maken. Maar wist u dat er ook dat er schalen, kopjes, bloempotten en zelfs kleding en papier van bamboe gemaakt worden?
Nu bij Stynia Sfeer & Deco verkrijgbaar: theesets en/of koffiesets, ontbijtsets en schalen.
De schotels passen zowel boven (warm houden) als onder de schaal/kop/beker.

Wilt u een filmpje van dit product bekijken, klik dan hier.

8Pandas producten zijn voornamelijk gemaakt van bamboevezel en rijstplantvezel (hulsjes van de rijstkorrel) welke worden vermalen tot een poeder. Daarna wordt er natuurlijk pigment en bindmiddel toegevoegd. Het geheel wordt verwarmd en in een mal gegoten, met een keihard, volledig afbreekbaar eindresultaat tot gevolg.
De producten zijn gemaakt uit de natuur en zullen uiteindelijk weer opgaan in de natuur. Ze voldoen aan de eisen van de Amerikaanse FDA.
En niet onbelangrijk tegenwoordig: vaatwasmachine bestendig!

Niet geschikt voor magnetron en oven!

Bamboe is uit zichzelf ongelooflijk stevig. De stam van de bamboe bestaat uit dichte, parallelle vezels. Van binnen zijn ze hol. Door deze structuur is bamboe makkelijk te buigen en tegelijkertijd extreem sterk. Het kan dienen als betonbewapening, er worden steigers mee gebouwd, meubels, handbogen en hele huizen.
De producten van 8Pandas bestaan voor 92 – 95 % uit bamboevezel.
Omdat bamboe uit zichzelf al zo sterk is, leidt dit tot een oersterk, keihard eindproduct, dat evenwel voor de volle honderd procent afbreekbaar is: als je een product van 8Pandas in de grond stopt en de natuur haar werk laat doen, is het binnen een jaar verdwenen. Opgegaan in moeder aarde. Tot slot is bamboe (niet onbelangrijk) een van de snelst groeiende plant ter wereld. Sommige soorten kunnen een meter per dag groeien. Hiermee is deze plant zeer eenvoudig te kweken.